Balans in je leven

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een nagenoeg pijnloze, niet chirurgische methode om de symptomen van het  verouderingsproces te verminderen. Het helpt het verbeteren van de spierspanning en de doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels. Rimpels, zwellingen, verkleuringen, zakkende oogleden, het uitzakken van de huid in het gezichten en hals kunnen aanmerkelijk verminderd worden.


Hoe werkt het?

Al duizenden jaren weten de Chinezen dat gezondheid en schoonheid vanuit het innerlijk komen.  Het werd al beschreven in de Sung Dynastie (960 – 1220 na Chr). Gelaatsverjonging door middel van Acupunctuur werd al toegepast bij de Keizerinnen en de concubines van de Keizer. Deze techniek wordt soms ook Acupunctuur Facelift genoemd. Het is echter meer dan een cosmetische procedure. Het is een verjongend en revitilariserend proces.

Gebaseerd op de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde, houdt Cosmetische Acupunctuur in dat er zeer dunne naaldjes in bepaalde gebieden van het gelaat en het lichaam worden ingebracht op de meridianen die energie (Qi) transporteren. Onderliggende lichamelijke zwaktes of verstoringen worden meebehandeld, veel mensen voelen zich na een behandeling vaak dan ook een stuk beter. De behandeling wordt afgesloten met een specifieke gezichtsmassage waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal uit China geïmporteerde etherische Olieën

 


Wat zijn de effecten?

  Cosmetische Acupunctuur kan het gelaat er weer 5 tot 10 jaar jonger uit laten zien, afhankelijk van het uitgangspunt. De eerste resultaten zijn al na enkele behandelingen te zien. Deze behandelingen bevorderen de bloedcirculatie naar het gelaat en door het gehele lichaam, waardoor voedingsstoffen naar de huid worden gebracht en afvalstoffen verwijderd worden. Minuscule intradermale naaldjes worden in de rimpels aangebracht, waardoor heel lokaal de productie van collageen gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt de rimpel precies daar waar nodig van binnenuit opgevuld! Fijne lijnen verdwijnen en diepere rimpels worden zichtbaar minder. Verbeterde spiertonus en huidspanning versterken de kaaklijn, accentueren de jukbeenderen en verminderen de dubbele kin. Verbeterde vloeistof metabolisme laat de zakken onder de ogen afnemen en liften de hangende oogleden.

Waarom Cosmetische Acupunctuur in plaats van een chirurgische Face Lift?

Cosmetische Acupunctuur is geen vervanging voor cosmetische chirurgie. Het is een buitengewoon effectief alternatief. Acupunctuur is minder kostbaar dan cosmetische chirurgie, het is veilig, praktisch pijnloos, geen bijverschijnselen, of risico’s van vervormingen, of verlies van spiercontrole of tintelingen. Bovendien heb je geen ‘social downtime’ zoals tijdens de herstelperiode met zwellingen en verkleuringen als gevolg van cosmetische chirurgie. Ook de onnatuurlijke uitstraling die vaak het gevolg is van een Botox behandeling, inspuiting met fillers, of chirurgie zie je niet terug bij Cosmetische Acupunctuur.
 

Goed om te weten:

* Per sessie ben ik 1,5 tot 2 uur bezig:
   - Intake, gezichtsanalyse
   - Kleimasker
   - Cosmetische Acupunctuur
   - Massagebehandeling

* Alleen de meest geavanceerde naalden van chirurgisch staal worden (éénmalig) gebruikt

* Naast de reguliere acupunctuuropleiding heb ik een gespecialiseerde opleiding voor Cosmetische Acupunctuur


Neem gerust contact op met 0575-556500.